Dutch DNA | Schimmels het werk laten doen

Biochemie

Voor de biochemie zijn schimmels de productiemedewerkers van de toekomst. Ook in de chemische, farmaceutische en de voedingsmiddelenindustrie kunnen zij veel processen sneller en efficiënter laten verlopen. En dat zonder gebruik te maken van schaarse grondstoffen zoals aardolie.

Nauwkeurig selecteren

Om bijvoorbeeld enzymen of halffabricaten voor de productie van plastics te leveren, moeten die schimmels wel nauwkeurig worden geselecteerd en op hun taak worden voorbereid. Daarvoor is fundamentele kennis nodig op het gebied van het manipuleren van hun DNA.

Unieke kennis

TNO-startup Dutch DNA beschikt over die kennis en deelt die met het bedrijfsleven. Het bedrijf adviseert zowel over manieren om schimmels door manipulatie van hun DNA zo efficiënt mogelijk te laten werken als over de omstandigheden waaronder ze dat optimaal kunnen doen. De kennis van Dutch DNA is waar nodig gepatenteerd en mag wereldwijd uniek genoemd worden. Diverse grote bedrijven hebben Dutch DNA al ingeschakeld om hun productieprocessen efficiënter en vooral ook duurzamer te laten verlopen.

Lees meer over Dutch DNA op de site

www.ddna-biotech.com