Atogear | Loopcoach loopt met je mee

TNO-patenten

Zeven jaar TNO-research en zeven TNO-patenten liggen ten grondslag aan het Arion systeem van startup ATO-Gear. Arion is een loopcoach, maar dan niet van het type dat vanaf de zijlijn aanwijzingen roept. Integendeel zou je bijna zeggen: Arion is een flinterdun zooltje dat in je loopschoen zit. In dat zooltje zitten sensoren die informatie over je looptechniek registreren en die via een zendertje aan de zijkant van je schoen doorgeven aan je telefoon, fitnessband of smartwatch.

Blessures voorkomen

Nu zijn er natuurlijk genoeg systemen die je informeren over je loopsnelheid of de afstand die je hebt afgelegd, maar Arion gaat een stuk verder. De sensoren meten hoe je je voet neerzet, waar je druk zet en of je looptechniek verandert als je vermoeid raakt. Die informatie kan je helpen om je looptechniek te verbeteren, andere schoenen te kiezen of blessures te voorkomen.

Marktrijp

Arion wordt vermarkt door het bedrijf Ato-Gear en is nu een marktrijp product, waar hardlopende consumenten plezier aan gaan beleven. Bovendien is het een technologie die andere toepassingen mogelijk maakt, bijvoorbeeld in de revalidatie.

Lees meer op de site

arion.run